Nelliesmamma

Direktlänk till inlägg 1 november 2010

Är detta ett skämt??

Av nelliesmamma - 1 november 2010 08:56


Nä, jag gick ner 16 kilo på mindre än ett halvår utan att vara hungrig eller känna mej trött en enda gång. Nu är jag på väg mot spurten....




Den första minuten i filmen upprepas ofta i mitt liv, och i allas (?) liv som börjar leva med LCHF. Folk kan inte FATTA att man äter kött och fett för att gå ner i vikt!!


Det roligaste stycket är 3,52 minuter in i filmen. Om du inte har tid att kolla hela filmen så spola iaf fram dit och lyssna!!


Och en sak till. Du som tränar hårt och tror att du måste ha kolhydrater för att klara av den hårda träningen. Tänk igen. Kolla Björn Ferry, han äter LCHF och vann OSguld i skidåkning. Han dricker vispgrädde efter ett hårt lopp OM HAN BEHÖVER.


OBS om han behöver!!


Tidigare var jag duktigt darrig i kroppen efter ett hårt träningspass, idag räcker det med vatten efter träningen. Det finns att ta av om jag säger så....


Livet blir LÄTTARE med LCHF



Hahahaha...lättare....fattar du? Man går ner i vikt och vardan blir lättare att klara för man blir "aldrig" hungrig. Förr fick man ju stora hungerskälvan varannan eller var tredje timme.... brr! Skönt att slippa!!



...

 
 
Ingen bild

Marie

1 november 2010 19:18

Alltså, jag har full respekt för alla som kämpar för att gå ner i vikt och alla de olika anledningar som ligger bakom varför man äter på "fel" sätt eller alldeles för mycket.
MEN det är inte helt normalt att aldrig känna hungerskänlsor eller att aträva mot att aldrig känna hunger. Människan är ju programmerad på det viset att hjärnan signalerar när kroppen (hjärnan) behöver energi för att depåerna håller på att tömmas eller är slut. Det är ett signalsystem du aldrig kan "ta bort".

Det stora problemet är inte ATT man känner enorm hunger utan VAD du gör åt det. Oavsett vilket viktminskninssystem man än använder så handlar det alltid om att mindre energi in än vad du gör av med är lika med viktmiskning. Om man väljer att ta bort kolhydrater så har du valt bort en av våra tre stora energikällor. Och väljer du att ta bort fett så har du valt bort en. Tar man bort protein så har du valt en annan.
Med lite enkel uträkning så kan vemsomhelst förstå att om du tar bort en av tre stora energikällor så blir det ju ett minskat intag föda vid varje måltid.... alltså viktnedgång.

Allt handlar om inkomster och utgifter, vare sig du tränar för att kunna äta lite mer eller minskar på totala intaget för att man kanske inte rör på sig så mycket.

Själv anser jag att det sättet att äta på som inverkar minst på mitt vardagsliv, som inte innebär uppoffringar eller förbjuden mat, som tillgodoser mina behov och som samtidigt gör att jag inte går upp i vikt är det bästa.
Jag måste kunna LEVA som vanligt folk och det behöver inte betyda att jag tycker att alla kolhydrater är bra och att all mat som tillverkas idag är bra. Men det FINNS bra saker och man kan laga välbalanserad kost med alla tre energikällorna och samtidigt vara mätt och belåten.
Att vara hungrig är inte farligt eller dåligt, det handlar bara om vad man stoppar i sig när man blir hungrig och om det är bra för kroppen.

//

 
Nelliesmamma

Nelliesmamma

1 november 2010 20:44

Tack för din långa och fina kommentar. Du känner inte mej och vet inte hur jag har haft det de senaste 20 åren...

Mitt mål är inte att ALDRIG känna hunger, bara att inte ALLTID vara hungrig. Efter att jag började med LCHF fick jag en mer normal relation till mat. Jag har träffat andra med samma erfarenheter som jag själv när det gäller mat/diet/hunger och vi är så överens om att:

HALLELUJA här är något för oss!!

Innan jag provade LCHF levde jag efter precis de matregler som du pratar om, problemet är bara att det inte FUNGERAR för mej. Jag är A-L-L-T-I-D hungrig. Och jag är inte ensam om den här problematiken. Vi är många som hittat "hem" med LCHF. Och jag känner inte att jag försakar något genom att välja bort kolhydrater. Jag känner att jag VINNER något.

Ang "kalorier in och kaloriet ut" så känns det lite förlegat. Jag är ingen professor i ämnet, men jag är numera expert på min kropp!! Jag vet vad den vill ha och jag vet hur den mår när jag äter kolhydrater. ALDRIG meer....

När jag nått min målvikt kommer jag däremot att se hur många gram/procent kolhydrater kroppen tål innan jag halkar in i mitt gamla mönster/sockerberoende.

När jag säger sockerberoende pratar jag inte om socker i bemärkelsen "socker" utan i formen kolhydrater som återfinns i potatis, pasta, ris, bröd... även om det är fullkornspasta, bröd.... Jag är hyperkänslig och mår verkligen pyton av att aldrig kunna koppla bort känslan av att vara "sugen" eller hungrig.

Min vinst är så otroligt stor, flera har gjort samma underbara upptäckt som jag själv. Jag unnar FLER att få må så bra som jag gör. Vill man äta lite, eller pulver, eller träna sig fördärvad står alla fritt.

Jag vill iaf sprida LCHF så gott jag kan, det kanske räddar "livet" på någon mer. (livskvalitet)

http://www.nelliesmamma.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Lina

4 november 2010 21:05

Intressant konversation.... om man tittar rent näringsmässigt så är det rent generellt inte bra att ta bort en stor del av ett näringsämne (framförallt inte om man tränar hårt). Men det är inte farligt eller fel heller.. OM det funkar för dig grattis kör på MEN. LCH eller Atkins eller liknande varianter är en DIET inget annat. Skulle vilja se hur du åt tidigare och nu samt om 10 år. Man kan säga att ungefär 5 % av de som går på en diet oavsett vad den innbär håller den livet ut. Jag vill också som kostrådgivare säga att det fortfarande är väldigt enkel matematik: förbrukar du mer energi än du stoppar in dig= viktnedgång. I ditt fall är jag helt övertygad om att LCHF har skapat en väg ut ur ett mat kaos där det säkert slank ned ett par extra smörgåsar eller choklad ett par dagar i veckan;-) och nu när du kan äta såser med grädde, kött etc behövs detta inte. Men för de flesta sitter inte problemet i maten utan ett mentalt problem. Vi kan vara deprimerade perioder av vårt liv som medför att vi äter mycket etc och kanske därför gick du upp?

Hur som helst folk får tycka vad de vill OM man gör det tydligt att det inte är en regel för alla utan enbart utifrån dina erfarenheter.

 
Nelliesmamma

Nelliesmamma

5 november 2010 09:13

Tack Lina för din kommentar!

I mitt fall har inte LCHF skapat en väg ut ur ett matkaos där jag åt CHOKLAD eller nån extra SMÖRGÅS i veckan. Det har skapat en inre frid av att inte alltid undra när jag får äta nästa gång. Min kropp var helt upp och ner.

6Frukost: Gröt och Knäcke med nästan inget på
8Mellis:Frukt eller fullkornsskorpa
10Mellis:Frukt eller fullkornsskorpa
12Lunch:Pasta med fettsnål sås och liten köttbit
2-3 Mellisar enligt ovan
17Middag:Potatis med fettsnål sås och liten köttbit.

Det var inte så att jag kände mej lite "sugen" och därför var tvungen att ta till alla mellisar. Jag DARRADE i hela kroppen av hunger. Jag kände mig som en urvriden disktrasa.

All mat jag åt var hemlagad med en bas av grönsaker. Till helgen godis och vin/öl.

Jag tränade HÅRT fyra dagar i veckan. Nu kommer mitt problem: Efter att gått ner 5 kilo på säg tre månader dök en förkylning upp som gjorde att jag inte kunde träna: UPP 7 kilo. TACK!!

Hela mitt system var helt upp och ner, det fanns ingen hejd på insulinet. (som gör att man lagrar fett) Det flög upp och ner pga alla kolhydrater jag åt. Idag vet jag att jag inte åt FÖR MYCKET utan jag åt så att jag hade konstant insulinpåslag ELLER kortisolpåslag (för lågt socker) vilket gör att kroppen lagrar fett OAVSETT hur nyttig mat jag stoppar i mig.

En äldre man (65-70år) som jag mötte i affären då jag demade korv på Grosset nämnde att han åt LCHF. Han hade gått ner 20 kilo på kort tid och skulle precis åka till läkarstationen för att lämna tillbaka allt insulin och sina sprutor. Han var så ARG för att inte en enda läkare hade kunnat tipsa om LCHF utan att han var tvungen att hitta boten på sin sjuka själv. "Det är fördjävligt" som han sa...

En sak som jag tycker är väldigt viktig är att ALLA behöver inte LCHF! Men vi som gör det behöver få veta att det finns en väg ut ur helvetet.

De personer som inte har problem med insulinpåslag vid minsta kolhydratintag kan ju käka precis som dietister propagerar. Ät mindre och träna mer. Lätt som en plätt.

Det funkar inte för alla. S-N-A-R-T, nämligen 2012 kommer dietisternas råd att förändras. Halleluja för de som inte hittar hem via internet. Då kanske fler kan räddas ur fetmans klor. Hoppas.

Hur jag äter om 10 år?

Som jag sa så ska jag känna vad kroppen tål i kolhydratväg när jag nått hela vägen. Jag gissar att jag kommer införa frukt igen. LCHF är för mej ingen diet, det är ett sätt att hålla sig frisk och sund.

Mer info finns på:

http://www.kostdoktorn.se/
http://blogg.passagen.se/dahlqvistannika/

Annars googla LCHF så hittar du mer.

http://www.nelliesmamma.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av nelliesmamma - 8 december 2023 20:29

I min familj är vi fem syskon och en halv.    Det är en underdrift när jag säger att det har varit svårt att förstå alla. Ju mer jag tänker på det, desto mer inser jag att vi alla fem och en halv är varandras motsatser -i allt. Och ärligt så kan ...

Av nelliesmamma - 15 augusti 2021 21:26

Jag har sett och upplevt toppen och botten.   Jag har sett vilket arbete som krävs för att bli bäst.  Jag har sett alla svettdroppar som Du betalat för att komma först. Jag har sett vilket pyttemisstag som tar Dig från guldmedaljen. Jag har...

Av nelliesmamma - 15 augusti 2021 20:45

Den här bloggen startade jag för sååå många år sedan. Jag hade så mycket som jag behövde få ur mig.    Jag vet att många älskade, många hatade, och ännu fler förundrades över mitt sätt att se på världen.   Eller kanske mest av allt hur jag så...

Av nelliesmamma - 24 september 2018 15:56

Nollvisionen, men när? Karlskrona 24/9 2018 Nedan kommer relevanta klipp från en debattskrift gjord av Magnus Andersson på Cajoma Consulting i Uppsala år 2003 (Nollvision eller nollillusion, Uppsala 2003) En sammanfattning av nollvisionen ...

Av nelliesmamma - 22 september 2018 16:56

I flera dagar har jag haft funderingar på om jag skulle tävla alls. Jag har inte känt mig pepp. Atlas har känts avig och inte alls på G. Sen funderade jag på om jag skulle stryka mej i Trail och bara rida de andra grenarna. Hur det slutade? ...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5 6
7
8 9 10
11
12 13 14
15
16
17 18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Nelliesmammas gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards