Nelliesmamma

Alla inlägg under juli 2013

Av nelliesmamma - 17 juli 2013 23:04


Jag hade semester för åtta år sen och jag hade semester förra året....

Det känns lite OVERKLIGT det här med semester, är det VERKLIGEN sant?

Imorron hovslagare och därefter NORRKÖPING! Jag tror inte det är sant!? Jag har inte ens bestämt hur länge jag ska stanna hemma i staaen!

Jag har några grejjer på G iaf, och när man blir erbjuden POOL och SOL och GLASS tackar man ju inte nej? Jag hoppas på en ridtur oxå... Så mycket som jag vet ska det bli kalasväder i helgen!!



Jo, men en dag vid poolen och en dag vid Skiren funkar för mej!!

Sen tar vi Kolmården en dag med lite mer LAGOM väder!?

OVERKLIGT var ordet och JAG GLÖMDE mitt presentkort på jobbet!! En glad och nöjd elev gav mig ett presentkort på intersport! Hade tänkt använda det hemma i Norrkööeping juh!! Blir en repa till Kallekrona innan avfärd hemåt då...

Jag ska sova på saken och imorgon njuta av min semester! Nellie och jag ska ha "the time of our lives"

Just det! Jag sa till Nellie att vi ska till mormor!

HISS! TRYCKA! Sa hon den lilla hissförskräckta tjejen... Hon gillar INTE att åka hiss den lilla damen! Och hos mormor finns det hiss, DET vet hon! Förra gången vi körde upp till Norrköping tror jag hon nämnde ordet hiss och trycka 1000 gånger?

Haha, syrran bara: Nellie har VERKLIGEN hamnat i rätt familj, kan det finnas EN ENDA TILL I VÄRLDEN MED DITT TÅLAMOD Helen?

Inte vet jag? Kanske det...

:):):)

Av nelliesmamma - 17 juli 2013 08:01


Idag är sista dagen inför semestern, och igår kom en nöjd elev in med presenter.

Jag bara kippade efter luft och tårarna trillade, ALLA elever är underbara, vissa kommer man bara lite närmare än andra....


Det var inte ALLT, när jag öppnade den här presenten kom tårarna. Vissa får jobba hårt med sitt körkort, kanske de uppskattar lappen mer än andra? Nja, kanske inte... Men den här killen var mycket lycklig över sitt körkort iaf, DET förstår vi nog alla??



Tack tack tack gulledej för fina presenter och kort!!


:):):)

Av nelliesmamma - 14 juli 2013 18:32


Haha, var det verkligen EN ENDASTE som trodde att jag skulle nöja mej med att bara rida ut en sväng med Nellie?

Det blev en stund på ridbanan efter skogspromenaden och det gick så jävla bra!

Jag har haft det lite knöligt med ridbanan eftersom Atlas ibland vill tjura emot skänkeln...

Idag bestämde jag (som jag alltid gjort vid inridningen) EXAKT vad som skulle göras idag. Vare sig MER eller MINDRE än två fina övergångar upp och ner skritt/trav. Och två förflyttningar av fram resp bakdelen, gärna en gång åt varje håll. Det gick ju inte klockrent från början till slut men jag blev klar på ca 10-15 minuter. Då är en del pauser inräknade i tiden, för det måste han ju ha!

Gaaaah! Det var så ROLIGT! Och HAN tyckte det var kul! När jag har varit på banan tidigare har han surat emot, han har försökt hugga mej i foten och jag vet inte ALLT! Det har inte varit så konstigt om jag har vantrivts på ridbanan iaf, den saken är klar!

Men NU är allt toppen och det känns helt ok att ta semester från ridningen nu! Jag hinner kanske rida på torsdag innan jag åker till Norrköping, men det känns inte tvunget efter dagens succé!

Min lilla prins och prinsessa


Bra Atlas säger Nellie...


Du kan gå nu säger Atlas!

:):):)

Av nelliesmamma - 14 juli 2013 15:24


Det fanns en tid då jag tränade western på min dåvarande häst. Jag till och med TÄVLADE!

Förutom det mest uppenbara, att jag tävlade som beginner på C och D-tävlingar så startade jag faktiskt på en B-tävling och gjorde HELA horsemanshipmönstret RÄTT!! Att jag kom sist ja...

Men jag klarade hela mönstret!

Idag fick jag några RIKTIGA flashbacks eftersom jag letade reda på Smedjegårdens clinic med Ronny Åman.... Jag träffade många trevliga personer där, och det var en härlig stämning på ridbanan där Ronnys ljuva stämma än RÖT: Håll igång!! och än GAPSKRATTADE och klappade i händerna när hans elev gjorde nåt riktigt bra! Nöjda ryttare som avslutat sitt pass gick omkring på området och njöööt!

Ett kärt återseende med Ronny och jag blev ÄNNU mer sugen på att börja TRÄNA Atlas!

Idag blir det en tur runt rudagölarna med Nellie igen. Gaaah! Hon har BLÅMÄRKE vid ena sittbenet!! Sa jag inte att jag skulle öva upp Nellie långsamt? Aja, det blev den hårda skolan för henne istället,...




:):):)

Av nelliesmamma - 14 juli 2013 08:59


Det skrivs MYCKET om semester på fejjan nu...

Många räknar ner, njuter av sommaren och sin semester. Härligt!

Själv har jag tre dagar kvar sen bär det av till Norrköping. Nellie och jag ska bo hos mamma, vi ska hälsa på Bettan och hästarna, vi ska till Kolmården, och vi ska till Skiren (finaste sjön i världen, mest pga alla minnen därifrån) Vi ska gå på staan, och så ska jag träffa alla syskon som finns hemma i stan och sen vetefan vad det blir. Men jag har inte bestämt när vi ska hem igen iaf!

Det känns lite konstigt med semester på något vis? Jag har pluggat och varit timanställd några år och då är semester en lyx som man inte kan unna sig!?

Jag har ett par projekt på gång här hemma oxå, men 4,5 vecka ska väl räcka till det oxå!? Hahaha...

:):):)

Av nelliesmamma - 12 juli 2013 20:13


Jag tänkte att idag har jag klippt allt ogräs i knattarnas hage och tvättat hela vedbon inför målning....

Men det var inte hela sanningen!!

Jag har en bit av hagen kvar att klippa och slangen som jag använde räckte inte så att jag kunde tvätta hela vedbon...

Men vaddå?? Helgen är lång, imorron tar jag en liten rast från helgen och kör lite lektioner men sen ska jag på att igen!!

När nu inte slangen räckte runt hela tomten så tog jag några tag på trallen vid poolen och hela entretrappen/räcket istället, och det var inte illa det! Entreräcket ska oxå målas till semestern hade jag tänkt! Liksom stallet som nu blir förråd. Jag hoppas på GULDVÄDER på min semester, med några mulna dagar som jag ska ägna till "operation förrådsflytt" All bråte som finns i förrådet ska in i fd stallet och sen tycker jag att vi klämmer till med nåt JÄVLIGT NAJS därute! Bastu var ju på tapeten minns jag -fast det var LÄNGE sen! ASG.

Jag säger inget och sen får vi se??

:):):)

Av nelliesmamma - 12 juli 2013 12:28


Jag skulle kunna rabbla upp minst hundra saker som har strulat sista tiden men DET är ju inte så roligt att läsa om eller hur??

Det är mycket roligare när det löser sig! Här kommer en av minst tusen saker som samtidigt gått min väg!!



När jag skulle ut och rida med Nellie så hade Atlas slitit sönder hela (halva) hoven! Min Hovslagare lyckades klämma dit en sko i alla fall! Skönt!

Nu blir det rida idag, Nellie OCH jag!

Wohoo!!

:):):)

Av nelliesmamma - 10 juli 2013 22:39


Jag har kallats för många saker, bl.a jobbig, ADHD-barn, mistluren, intensiv och jag vet inte ALLT!

Jag har en förmåga att inte kunna hålla käft när jag ser att nåt är FEL!! Redan på mitt ALLRA första jobb hamnade jag i klammeri med facket för att jag gick "i bräschen" för mina kamrater...

Ibland stöter jag på folk som FÖRSTÅR mej, det känns som en lättnad på nåt vis! Jag stöter på desto fler som INTE fattar, nu känns det mycket enklar att skita i dem!!

Puss lilla Spykan!!

http://nykvist.shapemeup.se/2013/07/08/stanna-upp-fundera-skapa-motivation/

Hoppas länken funkar från telefonen annars får du klippa och klistra!!

:):):)

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29 30
31
<<< Juli 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Nelliesmammas gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards