Nelliesmamma

Alla inlägg den 9 februari 2014

BF!

Av nelliesmamma - 9 februari 2014 21:39


Det händer inte OFTA, men idag var Nellie hos Mats trots att det var söndag och jag var ledig!

Jag hann sota pannan och rida BÅDA hästarna! Lite annat småttigotti oxå såklart men de här två grejjerna är lite knöliga att få till bra när Nellie är med...

Jag har inte gått några dyra kurser eller utbildningar, jag har inte tränat hundratals hästar, men FAN vad bra jag är! Jag skulle få dunderklumpen Atlas att gå runt konor likt barrelrace, fast i SKRITT! Alltså tre konor i en trekant och runda dem en efter en... Det gick BRA! Jag skulle få honom att gå slalom i en snålt tilltagen bana, och han tog inte ett enda felsteg! Han gick inte ens emot en endaste kona! Det gick inte FORT men det blev RÄTT!

Sen skulle jag ha BJUDNING i skritt samt ett par övergångar mellan skritt och trav. Då skulle han skräms lite - lite öronen bakåt och leka gunghäst, fast han lättade aldrig...

Jag korrigerade med rösten och det räcker! NÖJD är bara förnamnet!

Sen tog jag ett pass med Trille, där är inte utmaningen med snäva svängar så stor så jag gick ganska snabbt över till att ställa honom och att vid stillastående ge efter vid tygeltag. DET var nåt nytt så det ska vi jobba vidare med nästa gång. Annars var huvudsyftet med Trilles pass att få honom i form, det gick trögt tills jag tog honom på volten i trav! Det ska bli kul att se hur han svarar på hjälperna nästa gång! Hur mycket fastnade?

Grannen, vars ridbana jag rider på flinar bara åt mej, jag envisas med att rida BARBACKA när jag tränar! Jag upplever en bättre kontakt och att jag kommer åt bättre med skänkeln. Det är så mycket enklare med eftergiften oxå.

Nu längtar jag till nästa pass, men jag får inte fastna på ridbanan nu! ;)

:):):)

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Nelliesmammas gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards