Nelliesmamma

Alla inlägg under september 2009

Av nelliesmamma - 19 september 2009 19:56


Så DUMT av mej att tro det var EKSJÖ som gått till slutspel i damDM, det var såklart deras samarbetspartners SÄVSJÖ!! Och därmed blev det lite TUFFARE för Karlshamn att ro det hela i land.


Spenderade hela lördagen i Karlshamn och kollade Flottan-Karlshamn där KHF vann ganska komfortabelt. Vill inte påstå att det var den tuffaste utmaningen på länge precis....Flottan ser bleka ut faktiskt!!!


Därefter var det Sävsjö-Jönköpings HF, JHF som ju faktiskt slog ut sitt eget A-lag i DM, Hallby!!! Det var aldrig nåt snack om vem som skulle vinna den matchen heller...men jag gillar Jönköpings stil, vek aldrig ner sig utan spelade på bra hela matchen.


Jag tippade Jönköping som trea eftersom Flottan var så bleka idag!! Och jag fick rätt, även om det varit MYCKET roligare om medaljerna i så stor utsträckning som möjligt hållits inom BLEKINGE!!!


Att Sävsjö skulle ro hem det hela var väl aldrig nån nagelbitare precis, men KHF såg riktigt darriga ut, lämnade stackars Vicky helt ensam i mål. JA, Sävsjö är en storlek större, men jag känner mitt Karlshamn och de brukar stå upp lite bättre än idag- det är allt jag vill ha sagt!!!


Min lilla Nellie var med i Väggahallen HELA dagen och har uppträtt som den lilla prinsessa hon är. Hon bara hänger med liksom, inga protester eller dumheter. Hejja lite, äta lite godis, ligga på golvet lite, klättra på mamma lite, sova en stund....ja en heldag!! Hon är toppen, jag bara älskar den lilla tjejen alltså!!!  Hade kanske varit roligt för henne om jag orkat gå ett varv i skogen med hästarna, men INTE IDAG STUMPAN!! Hem och kolla det jag filmat idag och sen förbereda kamera och matchkläder inför imorron!! Eslöv, here we come!!!


Hoppas hoppas hoppas att det går vägen imorron!! Jag behöver inte en vinst för att känna mej nöjd. Ett bra spel och att vi står upp hela matchen räcker för mej!!!!

Av nelliesmamma - 17 september 2009 09:03


Tjohoooo!!!!


Messade unga fröken Porshed igår och det kommer TRE nya tjejer på måndag!!! Jag har beställt en extratränare som kan ta hand om dem (att vi delar på oss och kör på två planhalvor) så att de inte blir lämnade i nån hörna för att skjuta.


Nej!!


De ska känna sig SÅÅÅÅÅ välkomna så att de ANDRA tre som kände sig lite osäkra OXÅ ska komma till oss!!!


Jag har läxat upp Flaxe så att han ska vara EXTRA glad och trevlig på måndag och han har LOOOOVAT faktiskt!!! ;) Tjejerna har oxå fått sig en "läsning"....hihihihi...de här tre ska känna sig som små prinsessor och de ska inte vilja ÅKA HEM!!!!


Om det är nån som undrar så är det svåraste uppdrag man kan ta på sig som tränare: Tjejlag/ungt damlag. Herreguuud vad han strävar Flaxe för att få fram sina budskap!!! Nu har Ullis och jag fått i uppdrag att hålla ett lagmöte nästa vecka för att täppa till luckorna i kommunikationen. Det verkar väldigt lovande faktiskt!!! Flaxe vill kunna använda sitt språk- men det går inte fram till tjejerna riktigt. OCH när han blir stressad, tex på match vill han gärna berätta vad man INTE ska göra... tex passa fel och sånt!!! Hihihi. Nu har han bett om hjälp och vi ska förstås göra vårt yttersta för att hjälpa laget inkl Flaxe.


Jag minns så väl när Monika Bader berättade hur STOR skillnad det var att gå från ett tjejlag till att träna ett killag...

"-SHIT ingen käftar emot alla bara går för fullt och INGET gnäll!!! Fan vad roligt det är Helen!!! Jag tror knappt det är sant"


Tänker på stackars Flaxe som gått från killar till ett ungt damlag....hmmm, stackars karl!!! Hittills har det ju gått stadigt framåt så inte för DEN delen!!! Men nu är det dags för nästa fas, tjejerna måste mogna lite och Flaxe måste tona ner vissa delar av sitt språk!! Det kommer bli toppen!!!


Nu 4,5:an


Ingen ridning idag....aj mitt ärsle!!!


Istället putsning av sadel och träns....brrrr...legat i källare i ett halvår, say no more, say no more....


.

Av nelliesmamma - 16 september 2009 17:56


Här kommer mitt tips på hur serien slutar:


1. OV Helsingborg00000 - 000
2. 
 Karlshamns HF
00000 - 000
3. Dalhems IF00000 - 000
4. HF Eslövtjejerna00000 - 000
5. HK Farmen00000 - 000
6. IK Lågan00000 - 000
7. Flottans IF00000 - 000
8. Kalmar AIK HK00000 - 000
9. Ronneby HK00000 - 000
10. Kristianstad HK00000 - 000
11. Fortuna HG00000 - 000
12. IK Pandora00000 - 000


Ja, det ser bra ut, och jag grundar min GISSNING på föregående säsong såklart. Kan Karlshamn ta hem förstaplatsen så är jag den första att gratulera, men jag tror att O/V är fortsatt starka!!! Jo, men jag är nöjd med det här resultatet, hoppas det håller sig!! Hihihi

Av nelliesmamma - 15 september 2009 21:36


Det var verkligen en riktigt USEL match av både Flottan och Kristianstad. Jag hade räknat med en rejäl KAMP!!!


Lite passningskvalitet, kanonskott och brilliant spel eftersom det är två bra lag som spelade!!!! 


Men INGENTING av det inträffade...en och annan ljusglimt tycker inte jag är nog. (Anna B klippte till några gånger och den ena finskan stegade förbi så det susade...)


Nej, det kändes som om två lag möttes med respektive andrauppställning, tafatt, slarvigt och utan klipp!!!


Nellie var av naturliga själ trött så jag fick åka hem innan matchen var slut så jag vet inte hur den slutade. Jag såg i alla fall att det blev en tempoökning ungefär 10 min in i andra, men vad det resulterade i matchmässigt vet jag inte. Även om jag varit där utan Nellie så har jag svårt att tänka mig att jag skulle genomlida hela matchen. Nej, den var absolut inte värd att titta på!!


Nu är det bara två träningar kvar till premiären och jag har frågat Flaxe om inte han kan bjuda hit Pierre,(de är tydligen bästisar!!!)  KANSKE jag får en träning för honom!!! Ja, inte innan premiären men i alla fall.... Ja, jag vet inte hur jag ska göra för att koppla av men det blir väl mer av straffträningen jag gav mej själv sist. Mycket skott som tvingar mej till fotarbete, fotarbete och fotarbete!!!


Nu hämta hästarna och sen kväll!!!


....

Av nelliesmamma - 15 september 2009 18:07


Hahaha, alla vet vid det här laget att jag äter LCHF mat!!! Jag ville att fler skulle få veta att det finns ett alternativ till alla kolhydrater- som för min del bara gav hungerskänslor!!! Så jag kontaktade Kerstin Porshed på makarotti - BLT. Hon nappade direkt och jag VET att alla som läser BLT såg repotaget eftersom det var på hela förstasidan, PLUS tre sidor inne i tidningen!! Ett toppenrepotage från början till slut.


Mitt i vår mejlkonversation frågade hon mej om inte jag kunde tänka mej att träna några ungdomar som blivit klubblösa. De passade inte in i Flottans verksamhet då de bara vill träna en gång i veckan!!! Jag fick såklart tacka nej till det erbjudandet, MEN erbjöd tjejerna att komma till oss i Ronneby. Vi har ett div3lag som haltar lite, väldigt LITE folk där.


Ronneby har alltid haft filosofin att alla ska få vara med, och nu när de har två lag kan de ju leva upp till det. I div 3 ska de spela som inte riktigt räcker till i div 2- men som VILL till div 2. De behöver matchtid!!! Hittills har jag inte träffat nån som har utvecklats på bänken.... I div 3 ska även de spela som INTE VILL till div 2. De som tycker det räcker gott med en eller kanske två träningar i veckan men som VILL SPELA!!!


Flera gånger har jag tiggt och bett om att få dotterns telefonnummer och idag FICK jag det!!! HURRA!!!


Jag ringde NÄSTAN direkt, jag var tvungen att ladda lite först. Det gäller ju att sälja in ett koncept som jag vet att hon vill ha!! Träna en gång i veckan (välkommen tre gånger) Köra på i sin egen takt, samtidigt som man lär sig lite vart eftersom tiden går och INGET tjat om att man måste springa kilometervis i veckan eller gymma flera gånger i veckan.... Hon nappade DIREKT det hörde jag, MEN nu gäller det ju att hon får med sig MINST en, för hon lär nog inte komma själv första gången. Sen när de två första kommit och tränat en gång så kommer de andra efter - det är jag SÄKER på. Vi har sån skön stämning i laget, alla hjälper varandra och peppar varandra och "alla är med alla". Oftast är det smågrupper i ett lag- men INTE hos oss!!!


Nu hörde jag hur Nellie rumstrerade runt inne på toaletten, hon hade tagit fram sin toasits!!  Hon har blivit så STOR och så DUKTIG!! Det nya hon säger- företrädesvis till HUNDEN; Ajba!!! Ajba!! Undrar vem som har lärt henne det?? Det kan väl inte vara mormor som säger ajabaja hela tiden??? Säger man mormor så hytter Nellie med pekfingret...hihihihi


Jag ska göra mej i ordning för att åka till stan och kolla när Flottan tar emot Kristianstad i Sunnahallen. Träningsmatch då- härligt med Sunnahallen, den är så PUBLIKVÄNLIG!!!


Nellie har ridit 4,5:an idag i sin sadel och jag lyckades faktiskt vira upp stiglädren lite så hon fick lite stöd. Ska se vad jag kan göra till nästa gång, jag TROR det blir för jobbigt att rida så långt utan stigbyglar...även om jag SJÄLV brukar tycka att det är SKÖNT att slippa dem efter en stund!!! Då sitter man där och dinglar med fötterna... Kanske skulle ta mig tid och rida en sväng imorron??? Helt otroligt vad upptagen man kan va när man är arbetslös??? Idag hämtat hö och kört ett lass skräp till tippen, dammsugit och torkat golvet, gått med Nellie 4,5:an...nu på handboll!!!


Ja, jisses som Spykan säger....


....

Av nelliesmamma - 14 september 2009 13:04


Oj, helt plötsligt var det MÅNDAG och jag har inte varit här sen i FREDAGS!!! Det var väldigt...


Lördagen bjöd som sagt på träningsturnering där vi inledde mot Kalmar. Det var lite av en besvikelse faktiskt, främst för att jag själv är så USEL!!! Jag har i alla fall hittat FELET och nu kanske jag kan jobba bort det. Problemet för mej är att när försvaret inte fungerar så kan jag inte koppla av och fokusera på mej och mitt. Jag tror jag gick till "min" sida tre sekunder innan skottet ens blev avfyrat. JAG BEHÖVER HJÄLP!!! Önskar önskar önskar att Pierre kunde komma och härja lite. Det är så SVÅRT att först komma på vad man gör för fel, sen ska man komma på hur man ska lösa det och SEN ska det GÖRAS med- jag kan inte själv!!!! Samtidigt som man spelar med!!!


Förutom att jag gjorde en total plattmatch så slarvade tjejerna väldigt i passningsspelet. Vi mötte ett ganska högt 3-2-1 försvar och jag fick höra efteråt "vi har så svårt för det" men jag undrar:

Går man ut på plan och tänker....fan det här är svårt, nu kan jag inte passa så bra och sen så skjuter jag här fast jag saknar läge??? NEJ det gör man inte!!! Varför går det så dåligt då?? Jo, man missar en passning- sen ger man sig själv förklaringen att det är ett offensivt försvar, och jag kan inte spela mot ett offensivt försvar!!! SKÖNT då behöver man inte ta ansvar för den dåliga passningen, för det var inte mitt fel, det beror ju inte på mej. Det beror ju på att vi har svårt för offensivt försvar.


Hör ALLA hur dumt det låter?? Och det ÄR dumt!!! VI alla ska bara fokusera på OSS och det VI gör. Allt kommer att ge sig bara vi jobbar hårt och inte lägger så mycket kraft på det som inte GYNNAR OSS!!!


Nästa match var mot Eksjö och där gick det BETYDLIGT bättre. Försvaret fungerade, jag fick tag i bollarna och spelet framåt lossnade regält!!! MEN


Det var matchen mot Pandora som GJORDE HELGEN!! Jag gjorde förvisso en plattmatch till men RESTEN AV LAGET ÄGDE!! Vilket spel, vilka pass, vilka rullar, vilket försvar!!! Tack för denna underbara match tjejer!!! Vi körde detta Ungerska frikast till fan hämta hem oss och DEN GICK HEM VARJE GÅNG!!!  Förstaläget, andraläget, tredjeläget och ett annat läge som vi aldrig sett förut!! HAHAHAHA, det var JÄTTEROLIGT!!! Det var Johan och Anders och Fyran och SKITKUL att se!! För att inte tala om BERIT som lät bössan tala på allvar. Josefin Harju dömde tillsammans med Joanna -och Josefin kom fram till Flaxe efter matchen och frågade vem BOMBKASTAREN var???!!!


Sen var det det där med min ålder oxå....jag träffade på en gammal lagkompis från Norrköping som numer bor i Kalmar. Nämligen allas vår ANNELI TJÄDER!!!


  


För faan Helen, vet du att jag tränar tre gånger i veckan med tjejerna och OM nån blir skadad så ska jag hoppa in!!! Jag är ju för fan 50!!!! U-N-D-E-R-B-A-R-T sa jag bara, då behöver jag inte känna sån press på mej att sluta pga hög ålder...


Söndagen spenderade vi i Kallinge eftersom Nikita fyllde tre år. Det gick bra med Nellie och Nikita tills Nikitas bästis Elisia kom - då höll sig Nellie på sin kant. Och det var ju bara bra....det var så roligt att se hur de "två" först härjade runt bland leksakerna...sen drog de vidare och lekte nån annanstans....då smet Nellie dit och lekte med sakerna som liksom blivit "lediga"!!! Och när yrvädren kom tillbaka så flyttade Nellie på sig och kollade i nån bok eller så!!!


  



Måste bara visa Nellie i hennes gamla mössa som hon ska ha på sig både nu och då, jag TROR det är mest roligt att ta av och på den....



  


Just den här bilden är riggad...gå dit bort och titta på mamma, och hon GJORDE det!!!


Idag på förmiddan har jag varit ute och övningskört med Linnea och nu ska vi ut på vägarna igen...



............





































Av nelliesmamma - 11 september 2009 10:05

När man öppnar dörren så möts man av den här upplyftande synen...


    


Och skulle man vilja träna lite på gymet så får man åka till ett annat gym - för det här är ockuperat!!!


  


Jag har ju tagit ALLA Mats grejjor och ställt in i gymet för att sätta upp hyllor och sortera upp alla grejor i lådor och godisburkar!!! Inga lösa grejjor huller om buller i hela huset, på altanen och i förrådet....



Nu har vi i alla fall kommit så långt att vi satt upp hyllor och BÖRJAT sortera. Vi har många saker gemensamt Mats och jag. En DÅLIG egenskap som vi delar är att vi ofta ska "göra det sen"! Tex att plocka ordning när man byggt nåt. Alla verktyg och grunkor blir liksom liggande i nån hörna. Sen öser man ner det i en kartong och ställer undan där man inte ser den, sen fixar man det "senare"....  När man ska ha en skruvmejsel får man åka och köpa för man hittar inte ett SKIT!!! Men kolla vägskylten som vi gjorde till vi skulle gifta oss!!!


  


Ja, käre gud, det var vad man skulle kunna kalla FEST!!! Och det var ju inte igår heller fast det ibland känns så!! Fan va tiden går alltså!!!


Jag börjar bli lite nervös för seriepremiären nästa helg...


Inte för jag inte tror vi kommer spela bra eller så, men hur kommer vi stå oss egentligen??? Hur långt räcker det?? Jag tror det bästa för oss är att bara satsa på att hålla oss kvar. Inte sätta nån press överhuvetaget!!! Vi har ett så pass bra spel så vi borde kunna överraska NÅGRA lag- gärna vinna en eller ett par matcher på ren underskattning oxå...hihihi


Det är bara EN sak som aldrig aldrig aldrig får hända på en match...det som hände minst tre gånger på träningen igår när vi spelade. INGEN sprang hem när man tappade bollen i anfall. Man gör inte så mot sin målvakt. Aldrig att gör man så mot sin målvakt. Om man så är 15 meter bakom ska man SPRINGA HEM!! Om man tappar bollen och inte springer hem... ska jag visa hur det ser ut?? Jag som målvakt tar och lutar mej bekvämt mot en stolpe och låter skytten göra sitt!!!


SKÄMS!!!


Roligt förresten att jag fick ett kvitto till på min ganska nyfunna kunskap om att mina ögon tappar fokus när jag blir trött. Vi körde fria skott från 9 meter och de första 10-15 skotten tog jag/var på dem men attackerade bollen för dåligt så den slankt in (usch!) Men sen händer nåt.... Sista 15 bollarna var jag inte så mycket som i närheten av!!!  Kopplingen från ögat och till kroppen finns inte!! Känner mej som en ZOMBIE... Försökte tjuva till mej nåra sekunders vila emellan för att försöka få upp fokus igen...men INTE!!! ..... Så...konditionsträning eller??


DM-slutspelet för damer ser ut så här: Karlshamn/Flottan/Jönköpings HF/Eksjö(min gissning, vet ej hur det slutade Eksjö-Anderstorp)


Jag säger grattis till Karlshamn redan nu, jag tror inte att nåt av de andra lagen kan rubba dem...


Nu har vi ju redan fått en rejäl skräll menar jag - att Hallby div 1 fick stryk av sitt farmarlag Jönköping div 2.


Herregud va arg hon var Nykan när hon messade mej, hon vill ALDRIG mer prata om det!!! Jag gapskrattade alltså!! Jag vet inte om det är lång och enträgen träning som gjort det, kanske tillsammans med kvittot jag fick när jag träffade Annika Pettersson.  Men när det är RIKTIGT dåligt gäller det VERKLIGEN att DISSA alltså.  I boken "ledarskap med förtroende" av just Annika Pettersson är det väldigt väl beskrivet!!!  Man kan inte låta ilskan och besvikelsen leva sitt liv på bekostnad av ens prestation- för det blir så!!! Man går ner sig om man låter ett riktigt bottennapp bita sig kvar i medvetandet.


NYKAN!! Det gäller NU mer än NÅNSIN att plocka fram Eslövsmatchen!!!

 

Som sagt, nu finns det inga undanflykter längre, förrådet - nu kommer jag!!!



..............

Av nelliesmamma - 10 september 2009 10:18


Blääää, Solveig var inte på träningen igår...stackarn!! Det är inte detsamma att vara ensam målvakt på träningen, man har ingen att skrika åt...hihihihiiiii



Allvarligt, hon har en knöl i bröstet, som INTE ska vara farlig...men om den gör ont och växer?? Hallå farbror doktorn, kanske dags att agera här???


Det finns iaf EN sak som är bra för MEJ när jag är ensam målis, jag håller mej varm hela träningen och kan gå för fullt i alla dueller. Festligt, jag har inte tänkt på det förut, skadan sitter förmodligen kvar från sista tiden i Karlshamn...man var liksom bara där, det var ingen action, inget engagemang. Jag märkte det inte förrän jag kom till Ronneby och VILLE gå för fullt på allt, helt plötsligt fanns det ingen gnista där...fnys vilket skit det var!!! Men FÖRRA måndan hände ju nåt som gjorde att det vände över lite. När vi skulle köra uppställt mot ett mål överlät jag målvaktsgörat till Solveig och tog ett regält tag i trapporna i stället. Så när vi skulle spela sen så var jag skitvarm och på G!! Herregud vad det blev skillnad.  Ungefär lika stor som mellan träningsmatcherna mot Hästös pojkar och matchen(erna) i Lysekil.... Som natt och dag med andra ord. Skönt.  Igår var jag OXÅ på gång. Det var ROLIGT!! Mycket kantskott och linjeskott!!


Det måste se rätt roligt ut när jag kör 100% fokus på tekniken, lägger hela tankekraften på placering och att rätta till från förra duellen... Sen när skottet kommer så glömmer jag lyfta på benet...hihihi, hände flera gånger!! Men det sköna är när man hittat rätt och sen är det STÄNGT!!  Jag är så oerhört tacksam för min tid i Karlshamn och den träning jag fick av Pierre. I alla år har det handlat om att rädda bollen varje gång. Men inte med Pierre...hellre rätt teknik och släppa en boll än att aldrig lära sig RÄTT teknik!!!  SÅ mycket beröm man kunde få om man gjorde RÄTT (även om bollen slank in) och lika mycket "SKIT" om man inte verkligen försökte göra som han sa!!! (även om man räddade) Tack tack tack tack tack för allt som du lärde mig!!! Hoppas att Flaxe bjuder in Pierre nån gång så man blir lite uppdaterad!!!


Idag bär det av till den stora byhålan Karlskrona för att köpa ny madrass till Nellies säng...suck, det har läckt lite där!!!  Sen har jag nog inte lust att göra nåt mer idag faktiskt. Maten sen igår räcker gott och väl, bara ladda för träningen ikväll och sen till turneringen i helgen!!


Se till att välkomna alla  som är det minsta handbollsintresserade  till Ronneby sporthall på lördag, det blir många matcher!!


....



Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11
12
13
14 15 16 17
18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Nelliesmammas gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards