Nelliesmamma

Direktlänk till inlägg 24 april 2014

Anders Wilhelmsson

Av nelliesmamma - 24 april 2014 11:59


Jag läste ett inlägg från tidningen Fria Tider på Fejjan. (obs länkat)


Jag blev HELT FÖRBLUFFAD och tänkte genast ringa till Halmstads kommun för att kolla att det verkligen FINNS en person med det här namnet på kommunen. Det kändes helt obegripligt i mina öron, att en normal funtad person skulle vilja TVÅNGSKÖPA fastigheter som sedan skulle användas till bostäder för invandrare. På olika forum antyddes att Svenskar IDAG vräks från lägenheter för att ge bostad till invandrare. Det låter inte klokt, är det sant?


Jag ringde såklart Halmstads kommun och frågade om det fanns en sån person på socialkontoret, jo, det finns det. MEN telefontiden var över för idag så jag kunde inte få prata med honom. Jag började då fråga ut växeltelefonisten om hon kände till hans politiska arbete. Arbetar han som politiker i Halmstads kommunstyrelse eller är han politiskt aktiv på annat sätt? Såklart kunde inte hon svara på det, MEN jag blev kopplad till receptionen på socialkontoret där Anders jobbar.


Jag förklarade allting igen och DEN HÄR kvinnan hade i alla fall hört talas om det här förslaget. Jag pratade lite med henne och körde samma frågor igen, arbetar han politiskt och i så fall för vilket parti? Hon bara: Vänta jag ska se om Anders kan ta ditt samtal...


Här kommer vårt samtal i mina egna ord, eftersom jag inte är reporter så har jag inte någon flashig utrustning så jag kunde spela in.


Jag började med att fråga om förslaget som jag läst på nätet verkligen är korrekt? Vill han verkligen expropriera fastigheter för att skapa bostäder till invandrare? Svaret var kort och gott att det jag läst var korrekt, MEN att han har efter samtal med kommunstyrelsen ändrat på sitt förslag så att ordet expropriera inte längre finns med.

Jag frågade givetvis om det här samtalet med kommunstyrelsen var initierat av DEM och att han efter påtryckning hade ändrat på förslaget. Men så var det ABSOLUT inte, däremot hade många privatpersoner i närområdet kontaktat honom och frågat "vad i hela världen menar du egentligen?" Han kände därför att det vässade förslaget behövdes skrivas om.


När du säger att förslaget är "vässat" - för vem har du vässat det? Du måste förstå att det här har fått en enorm spridning i media och att olika grupper använder det här för att öka på främlingsfientligheten? Arbetar du partipolitiskt för tex SD? Svaret var: ABSOLUT INTE!


Det här förslaget vässades gentemot mina egna politiker i Halmstad för att vi solidariskt ska hjälpa till så att inte samma grupp av människor alltid ska upplåta sina bostäder.


Jag sa att jag förstår att politiker får mycket papper på sitt bord och att man ibland får ta till drastiska åtgärder för att bli hörd och sedd. Men vad menar du med att vi solidarisk ska upplåta våra bostäder? Jag har hört/läst att människor blivit VRÄKTA från sina lägenheter för att invandrare ska få lägenheten istället. Är det DET som du syftar på, och kan det verkligen stämma att folk blir VRÄKTA?


Han svarade att det har han aldrig hört talas om och att det håller han för otroligt, men det är ett känt faktum att den som står i bostadskö blir nedflyttad till fördel för invandrare som behöver bostad. Och det är i det här sammanhanget som hans tanke väcktes, vaför kan vi inte köpa mindre fastigheter eller villor till invandrare istället för att bunta ihop dem på samma ställe?


I sitt arbete möter han många invandrare som behöver bostad och människor som hamnar längre ner på listan för att få sin efterlängtade lägenhet. I det ljuset tycker jag att hans ide är klok, nu när jag pratat med honom och hört hans förklaring om att det ursprungliga förslaget var lite väl vasst utformat så håller jag i sak med honom.


Vad det handlar om är att köpa fastigheter som är TILL SALU - inte tvångsköpa fastigheter som vid expropriering. Jag frågade inte om han ångrar sin formulering, men han sa själv att han aldrig hade trott att det skulle få en sådan spridning. Han kanske tyckte att det var BRA? Vi är ganska många som har reagerat och jag har tänkt mycket på det.Skulle DU ställa dig negativ till att din kommun  köpte grannvillan för att en invandrarfamilj skulle bo där?


Om svaret på frågan är ja, varför skulle det vara dåligt?


Om svaret på frågan är nej, på vilket sätt skulle det vara positivt?


Finns det någon fördel med att köpa villor istället för att hysa alla i miljonprogrammet?


:):):)


 
ANNONS
 
Ordterror

Ordterror

24 april 2014 18:30

Jag tycker att det låter som en bra idé att köpa villor. Inbillar mig att det är lättare att komma in i ett samhälle om en bor mitt ibland det, istället för "utanför".

http://www.ordterror.wordpress

nelliesmamma

24 april 2014 19:12

Kan vara så...

 
Ingen bild

R-M

25 april 2014 23:46

Tack för att du klargjorde detta.
Såg spridningen på fb, men tyckte att det verkade otroligt så jag googlade och hittade på så sätt hit.
Tack igen :)

nelliesmamma

26 april 2014 00:53

Sprid gärna... :)

 
Ingen bild

Jessika Andersson

11 september 2014 12:05

Tycker det är en bra idé att köpa villor de får gärna köpa mitt hus som jag försökt bli av med en längre tid men det inte går nu när det är svårt att kunna köpa hus så att en invandrarfamilj skulle kunna bo där.

nelliesmamma

11 september 2014 13:26

:)

 
Ingen bild

Lisa

8 oktober 2014 02:53

Undrar om den naiva idioten Wilhelmsson insett hur stor skada hans "vässade" brev ställt till med och vilken otrolig björntjänst han har gjort de flyktingar han påstår sig värna om. Min första tanke när jag läste hela hans brev var faktiskt att det här måste vara en sverigedemokrat , en nationaldemokrat eller rent av någon från Svenskarnas Parti som vill piska upp invandrarhatet lite extra inför riksdagsvalet.

Hans patetiska bortförklaring, att han typ ville provocera eller överdriva för att sätta fokus på flyktingarnas svåra situation är i det närmaste kriminellt korkad. Hur kan en människa på allvar tro att en uppmaning till expropriering är något som skulle skapa mer solidaritet för flyktingar? Vad det skapar hos gemene man är oro, rädsla och hat. Precis så jobbar högerextrema partier och grupper, det var därför jag på allvar faktiskt trodde att det här var en Sverigedemokrat eller något ännu värre som låtsades vara socialsekreterare.


Tack och lov är de allra flesta människor i Sverige inte rasister. Många skulle säkert inte alls ha några större invändningar mot att kommunen köper en lägenhet i deras trapp eller ett hus på deras gata för att tillgodose flyktingars bostadsbehov. Själv struntar jag i om kommunen skulle köpa en lägenhet i min trapp för att flyktingar (eller misshandlade kvinnor, eller ungdomar som snabbt behövde komma ifrån sina föräldrar p.g.a våld el. liknande) behövde en bostad. Jag skulle inte protestera alls.

Expropriering är något helt annat, jag tror det finns få saker överhuvudtaget som kan skapa så mycket hat som att med tvång ifrån
människor deras bostad för att ge till någon annan. Det är bara att se på Palestina, på Balkankonflikten, på WW2....

En relevant jämförelse är kampanjer som uppmanar människor att lämna blod vs tvång som verkställs med polis om så behövs att regelbundet bli blodgivare för alla som uppfyller de medicinska kraven. Någon som tror att detta skulle öka solidariteten för de som behöver det donerade blodet.

Sedan hör det till saken att det är fullt möjligt redan idag att kommuners socialförvaltning köper lägenheter eller hus (på vanligt sätt, av frivilliga säljare) som används som bostäder åt behövande som snabbt behöver någonstans att bo. Det har varit möjligt i åtminstone 15 år och tillämpats bland annat där jag bor. Det går alltså utmärkt att lägga fram det förslaget till politikerna utan att "vässa" till förslaget så att det gödslar rasism och främlingsfientlighet.

nelliesmamma

8 oktober 2014 11:34

Tack så tänkte jag mä. Därför jag ringde honom.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av nelliesmamma - 24 september 2018 15:56

Nollvisionen, men när? Karlskrona 24/9 2018 Nedan kommer relevanta klipp från en debattskrift gjord av Magnus Andersson på Cajoma Consulting i Uppsala år 2003 (Nollvision eller nollillusion, Uppsala 2003) En sammanfattning av nollvisionen ...

Av nelliesmamma - 22 september 2018 16:56

I flera dagar har jag haft funderingar på om jag skulle tävla alls. Jag har inte känt mig pepp. Atlas har känts avig och inte alls på G. Sen funderade jag på om jag skulle stryka mej i Trail och bara rida de andra grenarna. Hur det slutade? ...

Av nelliesmamma - 20 juni 2018 20:25

Ibland gör man bort sig riktigt ordentligt utan att ens veta om det. Jag gjorde det när jag var på hoppträning för Madde förra veckan. Fast den HÄR historien började egentligen för över ett år sen när Atlas kom på (just hos Madde) att han kan s...

Av nelliesmamma - 6 juni 2018 22:44

När jag var 23 år så arbetade jag inom hemtjänsten. Det fanns MÅNGA guldkorn där, både bland ?di gamle? och bland personalen. Det var en gammal dam som jag minns särskilt väl. Hon hetta Stina och var 84 år gammal. Hon var väldigt dement och sus...

Av nelliesmamma - 30 april 2018 12:31


  Jag har ett långsiktigt mål med Atlas och min träning. Det är att kunna genomföra ett Western Riding-mönster utan att bli DQ.   Det svåra där är att mönstret innehåller uppemot 10 galoppombyten på de svåra varianterna.    Hela förra året ...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5 6
7
8
9 10 11 12 13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
29
30
<<< April 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Nelliesmammas gästbok

Följ bloggen

Följ Nelliesmamma med Blogkeen
Följ Nelliesmamma med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se