Nelliesmamma

Alla inlägg under januari 2014

Av nelliesmamma - 11 januari 2014 23:00


Jag har som bekant VÄRLDENS BÄSTA JOBB!

Idag hade jag Riskettan för 13 underbara elever, det är MÄRKLIGT hur den kursen kan yttra sig?

Jag HAR ett PowerPoint som jag använder VARJE gång, men halleluja vad olika den där kursen ser ut VARJE GÅNG!

Riskettan är en obligatorisk teoretiskt utbildning på minst tre timmar (vår är fyra timmar) som belyser alkohol, droger och människans felbeteende i trafiken. Hur beter man sig när man är trött/stressad/påverkad av substanser?

Jag TROR att man skulle kunna FASTNA i den där otröstliga känslan av att R1 kostar så otroligt mycket energi och engagemang?! Men jag har istället fastnat i den EUFORISKA känslan när man NÅR FRAM! Jag helt fullständigt ÄLSKAR R1!! Det ger så otroligt mycket när man ser ett ljus tändas i ögonen på deltagarna!

Efteråt får de skriva ner vad de tyckte var bra/dåligt/om nåt saknades osv...

Jag kallar det för EGOLAPPAR för de ser ut såhär:

* Är absolut INGEN tråkig lektion! Allt har varit intressant och bra.

* Lärt mig mycket och Helen förklarar bra!

* Jag har fått svar på många funderingar.

*Jag känner att den här kursen är jätteviktig.

*För mig har hela utbildningen varit bra då jag fått reflektera över mig och mina närmsta. Både över körningen och hur jag gillar mitt liv och vill ha mina närmsta i livet.

*Jag tycker detta har varit kanon, enkelt att förstå. Jag har fått många frågor besvarade och jag är mycket tacksam för detta.

*Jag tycker att det har varit en väldigt lärorik och intressant lektion. Man insåg väldigt många saker som man inte ens tänkt på förut.

*Jag tycker allt var bra. Även att man satt i grupp och fick höra alla åsikter osv. Var mycket mer intressant och lärorikt än vad jag trodde. Man fick en upplevelse och verkligen insåg faktiskt vad som kan hända och jag kommer ta med detta med mig.

*Allt har varit intressant + man fattar verkligen att vad som helst kan hända i trafiken.

*Bra samspel elev och lärare.

*Väldigt nöjd.

Du fattar vad jag menar med EGO-lappar va? Jag blir så GLAD när jag läser tex: Jag har alltid bara hört att R1 är tråkig och meningslös, men då har de inte varit på HELENS R1!

Joråsåatteeehh, jag älskar det jag gör!

:):):)

ANNONS
Av nelliesmamma - 11 januari 2014 22:20


Jag vill framföra mitt STORA TACK till ER som ringde, messade, gillade på fejjan och skickade PM för Ert stöd när vi låg på sjukhus med Nellie!

Jag har inte koll på ER alla annars hade jag ringt er en och en för att framföra min tacksamhet!

Än en gång TACK ska ni ha ALLIHOP!

Nellie är pigg som en lärka och SISKARE än aldrig förr! Idag åt hon som en HEL KARL! Och jag vare sig överdriver eller skojar!

Vi går in i en ny fas i livet nu, Nellie har växt otroligt mycket under den här perioden. Hon har en helt annan attityd, en helt annan glimt i ögat som jag inte sett förut! Och hon har KOLL!

Idag ringde jag Lina för att jag var tvungen att få hjälp in med storbalarna med hö. Hon skulle sätta sig i bilen med barnen och komma hit, så jag sa till Nellie att "Josefin kommer snart, då får du visa henne våra nya kissar"

Det blev hursomhelst ändrade planer eftersom Mats fick ett ärende hit, så jag kunde mota "Lina i grinn". Men Nellie kom EFTER EN TIMME och frågade efter "FIIIN?" Alltså Josefin!

Jag bara: Jaa! Josefin kommer till dej imorron istället! Haha hoppas inte det blir REGN.... För då kommer hon inte...

Joråsåatteehh, här går det framåt med STORMSTEG rätt som det är!

:):):)

ANNONS
Av nelliesmamma - 4 januari 2014 17:16


Nellie har lärt sig lite nya ord nu på sista tiden, och precis som vanligt börjar alla ord på "S"

Siiiin= Medicin

Sisk= Frisk

HELA vägen hem från sjukhuset satt hon och upprepade "sisk"!

Hon blev mycket besviken över att få åka till doktorn igen, men vafan ska man göra? Sänkan ligger på 46 idag, Nellie är verkligen FRISK men hon behöver ju antibiotikan nån dag till!

Enda anledningen till att hon är inlagd nu är för att hon inte kan svälja penicillinet utan att spy upp både den och maten.

Jag pratade med Mats vid 14 då hon fått sin senaste spruta, han tyckte VERKLIGEN att jag skulle stanna hemma och ta hand om MEJ och om mina hästar. Nellie är pigg och de där två leker och står i därinne på sjukan! Det fanns INGEN anledning att åka in för att lösa av honom....

Vet du vad jag gjorde?

Jag stannade HEMMA! Jag har röjt lite ute och nu sitter jag med fötterna på bordet och bara SLAPPAR!

Tack Mats <3

Annat ord på "S"

Sytit! Vad betyder det?

Mysigt!


:):):)

Av nelliesmamma - 3 januari 2014 20:42


Varför vill inte läkare lyssna på föräldrar? Har de mött så många hispetroll så att alla föräldrar betraktas med skepsis och med en nedlåtande brorduktigattityd av rena farten?

När vi kom in med Nellie på juldagen (vi var inne på julafton oxå men snabbsänkan sa 15 så vi fick åka hem) förklarade vi att hon har hög smärttröskel, att hon "biter ihop" vid alla "kläm-test" för att hon tror att hon ska genomlida "behandlingen". Hon FÖRSTÅR inte att hon ska säga "AJ" när det gör ont!

Hon hade en stigande sänka på ÖVER 360(!) första natten vi var inlagda. Den kirurg som tog beslut om att Nellie skulle läggas in för observation ville DÄR och DÅ öppna henne för att göra ett "titthål" och kolla blindtarmen.

Men hans bakjour sa NEJ. Man skulle vänta tills nästa dag för att göra ett ultraljud. Den undersökningen visade inget fel på blindtarmen.

Läkarna drog då slutsatsen att det måste vara en allvarlig urinvägsinfektion/ njurbäckeninflammation.

Man ville dock utesluta lunginflammation så man gjorde en lungröntgen. Den visade inget fel.

Till slut, efter fem dygn av kraftiga plågor, plågor som du i din vildaste fantasi inte kan föreställa dig fick Nellie som grädde på moset en skiktröntgen. Den visade på inflammerad blindtarm. Du kan inte föreställa dig min PANIK när jag förstod att Nellie plågats av blindtarmsinflammation i fem dygn!! Men jag var tvungen att hålla allt inombords eftersom Nellie var ju där hela tiden!

NU, HÄR, IDAG är jag så fruktansvärt ARG och BESVIKEN på läkare som inte lyssnar PÅ MIG/OSS när nu Nellie inte kan göra sig förstådd! Mats och jag har FLERA GÅNGER försökt att på alla sätt förklara hur Nellie fungerar och att hennes yttre inte speglar hennes inre!

VI!

MATS och JAG vet vad som försiggår inne i Nellie, vi läser henne som en öppen bok. Ni andra FATTAR INGENTING om vad Nellie tänker och känner när hon är i en pressad situation.

Många, många, många, många gånger har jag sagt till utomstående: Nellie är skiträdd, hon gillar inte det här....

Personen har svarat: -Men hon skrattar ju?

Jag vet!

Men

Hur skrattar hon?
Hur ser hennes kroppsspråk ut?
Hur ser hennes ansikte/ögon ut?

Hon är RÄDD!

Jag ser det SÅ TYDLIGT och jag ser det SÅ tydligt så att jag undrar: Varför ser inte du samma sak som jag?

Du ser det inte av den enkla anledningen att du inte känner Nellie lika bra som jag! Konstigare än så är det inte!!

Efter operationen ville läkaren sätta över Nellie på flytande antibiotika istället för intravenöst, för att kunna släppa hem henne (oss).
Jag sa omedelbart blankt NEJ! Läkaren menade att vi i alla fall var tvungna "att prova" men jag sa att DET GÅR INTE! Det går inte! Och det går inte av samma anledning som man inte kan tro på hennes skenbara yttre! Om jag lugnt och bestämt tvingar i Nellie nånting äckligt kommer hon att tugga och svälja, men hon kommer oxå att SPY UPP DET! Det har hon gjort sen hon var pytteliten!

Jag minns med FASA hur jag "tvingat" (trugat) i henne den/de sista skeden/skedarna gröt/mat, hur hon villigt gapat, tuggat och svalt allt som jag propsat på. För att genast spy upp det som hon inte ville ha. Hon visade ju att hon var MÄTT! Det som inte fick plats kom upp igen!

Läkaren sa att vi i alla fall var tvungna att prova.

Gissa vart Nellie är nu?

Inlagd på sjukhus för att hon spydde upp penicillinet som jag tvingade i henne.

Jag hyperventilerar och gråter när jag tänker på vad hon stått ut med sedan juldagsnatten. Om de gått in med titthål som den första kirurgen ville, då hade Nellie INTE:

Legat med obeskrivbara plågor i fem dygn
Genomgått ultraljudsundersökning
Genomgått lungröntgen
Genomgått skiktröntgen

Nellie hade varit hemma för länge sen!

Jag vill veta vart besparingen i en sådan hantering ligger?

ALLA som läser det här förstår att allt detta kostat OTROLIGT mycket mer pengar och lidande än en titthålsoperation på juldagsnatten!

MATS! Underbara fantastiska MATS är på sjukan med Nellie. Han hörde hur jag hyperventilerade och försökte hålla gråten tillbaka när jag ringde och berättade att Nellie kräkts och att jag pratat med 1177 och med jourhavande kirurg.

Nu sitter jag hemma, tröstäter popcorn, och skriver av mig sorgen och min förtvivlan över oförstående läkare! I det här skicket är jag inget stöd för vare sig Nellie eller Mats.

När jag vaknar ska jag ut och rida innan jag löser av Mats. Underbara fantastiska Mats. Vilken TUR Nellie har! Hon fick världens bästa pappa!

.......

Av nelliesmamma - 2 januari 2014 11:54


Sänkan ner från 327 till 217 på 24 h och läkarna pratar just nu om hur vi ska lösa hemgång.

Nellie har problem med saker som smakar äckligt, om vi tvingar i henne otäcka mediciner kan hon lika gärna kräks upp allting!

Men nu fick vi i henne kontrastvätska och allt, så det kanske kommer gå bättre än vi tror!

Det ser ut som om det blir hemgång idag!

:):):)

Av nelliesmamma - 1 januari 2014 21:48


Om vi bortser från att det är SVÅRA plågor när hon ska på toa och att hon har svårt (kan inte alls) att gå upprätt så kan jag säga:

NELLIE ÄR TILLBAKA!

Det är ett evigt domderande och häschande med Mats och mej. Nu när hon ska se på "Bilar" så kollar hon på filmen isf att genast somna!

Vi har tom varit ute i lekrummet och spelat hockeyspel, skrivit med magnetbokstäver och spelat memory! Vi körde dit henne i rullstolen men när vi var framme hankade hon sig fram där inne riktigt skapligt!

Skönt dö!

:):):)

Av nelliesmamma - 1 januari 2014 13:45


När Nellie kom in på akuten så visade sänkan på 327, det är inte att leka med!

Nu är det så att sänkan visar hur kroppen mådde IGÅR!

Igår togs ingen sänka eftersom det är "ointressant" att veta sänkan samma dag som operationen... Men idag var det MYCKET intressant!

Hur såg det ut igår, ett dygn efter operationen? Hänger du med? Sänkan idag säger statusen på kroppen IGÅR! :)

Vi VET att hon mådde j-ä-v-l-i-g-t dåligt igår, men hon åt lite igårkväll (mat och chips) och idag har hon ju tillochmed lekt med pippihuset som jag fyndat på blocket!

Sänkan var 327 idag!

Är inte det OTROLIGT konstigt?

Exakt samma värde som när hon kom in!

Nellie åt skapligt på lunchen - hulkande lite iofs men kräktes inte upp nåt... Nu vilar vi ut alla tre och inväntar nästa rejs på toan, medicinerna gör susen för sänkan men sabbar magen nåt vansinnigt...

Undrar just vad läkarn säger idag?

:S:S:S

Av nelliesmamma - 1 januari 2014 11:57


Nu när Nellie har börjat äta så smått så har tarmarna kommit igång ORDENTLIGT!

Lite mat och mycket mediciner ger en fasansfull frekvens på toabesöken!

Vi har lärt oss hur det låter när hon är på gång! När man har bytt lakan i sängen och duschat en nerskiten unge tre gånger på en halvtimme så är man liksom mer uppmärksam på signalerna INNAN det är dags....

Annars går hon som en märla, jag tycker att de är SNÅLA med smärtlindringen? Men jag har nog helt enkelt för höga förväntningar på tillfriskninhstakten helt enkelt!

Just NU känner jag mig halvt medvetslös....

Det hade inte gått att vara här själv och sköta Nellie, skönt att vi är två?!

Idag ligger sänkan på över 200 precis som väntat efter operation. Feber under natten: 37,1 - 37,9 - 37,7 vilket jag tycker verkar "bra". Ronden har inte varit här än så vi får se vad läkaren säger när den kommer.

:S:S:S

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Nelliesmammas gästbok

Följ bloggen

Följ Nelliesmamma med Blogkeen
Följ Nelliesmamma med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se