Nelliesmamma

Alla inlägg under december 2010

Av nelliesmamma - 9 december 2010 09:05


Ja, jag vet inte om jag allaredan har nämnt det eller hur det blev...


Alla herrseniorer i Karlskrona blev inbjudna till "clinic" för Nollan, alltså Magnus Grahn.


  


Det är en handbollskille som tagit Hammarby till SM-guld mer än en gång. Inte illa! Gissa hur många som kom? Två från Flottan och en från Hästö, för övrigt fick vi dra ner killen från Hästö från läktaren... Sen kom det några tappra från IFK, det var ju IFK som var arrangören så att säga.


Alltså, jag blir lite förvånad?


Varför vill man inte träna ett pass eller två för en "stjärntränare"?


Tycker man att man kan allt redan då, eller vad?


Om jag fick chansen att träna för Claes Hellgren eller någon annan målvaktstränare skulle jag nappa direkt! Tidigare i karriären för att jag skulle ha glädje av det för egen del, om det skulle inträffa idag skulle jag närvara för att lära mig något som jag kan ha användning för i min roll som ledare/målvaktstränare.


Aja, skönt med fullt utbildade handbollsspelare i Karlskrona juh!!


Jag tog hela träningarna för seniorerna och körde med grabbarna igår, det gick bra och det kommer gå ÄNNU bättre nästa gång!!



Idag har jag skola mellan 12.45 och 16.00, på den tiden ska jag ha en 40-minuterslektion med en gymnasieelev på fordonsprogrammet. Resten av tiden ska jag sitta i baksätet och se på när någon av mina klassisar har lektion. Jag tror inte att jag behöver säga hur drygt det är att åka till Nybro för det... Jag skulle kunna ha körlektion hela dagarna i Karlskrona liksom....


Om jag läst rätt i tidtabellen har SJ lyckats med följande: Tåget 16.09 från Nybro är inställt pga vagnbrist (i två veckor) Jag måste då ta tåget 15.16, men då har de tagit bort ANSLUTNINGEN i Emmaboda, så jag får sitta och vänta en timme på anslutningen som hör ihop med det inställda 16.09-tåget Hur korkad får man vara när man sitter och planerar tåg? Det finns tydligen inga gränser över huve taget.


  DU!! Glöm inte gå till inlägget "Vad ska jag ha på mej" och rösta!!

 


...

Av nelliesmamma - 8 december 2010 10:28


Det händer ibland att jag påverkar min omgivning. Positivt, eller negativt.


Men jag påverkar ibland min omgivning. Jag hittade något som jag skrivit ner i mitt anteckningsblock.... Jag berättade tydligen för Mats om min skola och hur många frågor jag ställer på en och samma lektion.


Helen: -Du förstår jag är en stor utmaning för mina lärare.

Mats: -Du är en stor utmaning för MÅNGA.

 

Vid nåt tillfälle när jag jobbade i Ronneby så var jag väl olyckligt kär eller nåt, och då gick ju känslorna upp och ner liksom... I flera dagar hade jag väl väntat på ett telefonsamtal, och vips så hade jag fått det där samtalet. Då sa min kära kollega följande:


Du är jobbig när du är neråt, men du är ännu jobbigare när du är uppåt!

 

Ja, sån är jag!


Ibland undrar jag om jag borde ändra mej och bli mer som andra? Men sen släpper jag det och går vidare. Förhoppningsvis gör jag mer nytta än skada i min framfart.


...

Av nelliesmamma - 8 december 2010 10:16


Ja, en tjej som heter Gunilla finns på den här länken:


                                        


Man brukar inte kopiera en hel text, men jag har erfarenhet av att adresser helt plötsligt "försvinner" så jag har kopierat hela hennes inlägg här...


Hur många tror inte att avhållsamhet från sötsaker och skräpmat handlar om karaktär? Jag trodde det fram till för några år sedan. Tjocka människor, överätande människor, godisråttor - har helt enkelt dålig karaktär. Så när jag förstod att jag var sockerberoende, för snart tre år sedan, trodde jag att jag kunde läka mig själv genom god karaktär. Det är ju bara att bestämma sig för att äta bra, eller hur? Fel.

 

Vi människor har tre olika delar i vår hjärna. Reptilhjärnan, däggdjurshjärnan och den mer sofistikerade delen av hjärnan. I den sistnämnda sitter karaktären. Där finns även förmågan att analysera, strukturera, vår kreativitet bland mycket annat. I vår däggdjurshjärna sitter vårt behov av revir, våra känslor, och omvårdnadskänslan om våra barn.

 

Vad finns då i vår reptilhjärna? Vi har fyra funktioner där, våra instinkter och drifter. Våra primära behov. Flykt, Försvar, Födointag och Fortplantning. Reptilhjärnan agerar, utan att vi hinner registrera eller analysera oss fram till hur vi ska agera.

 

Exempel. Du sitter i ett rum med ett öppet fönster. Plötsligt hoppar det in en sabeltandad tiger två meter från där du sitter. Du kommer inte sitta kvar och fundera på vad du ska göra, du kommer inte att göra en medveten bedömning om du ska sitta kvar och le, kanske ta fram kameran och ta en bild. Du kommer att fly. I samma ögonblick som din hjärna registrerar att en tiger hoppat in genom fönstret, till det rum som du sitter i, så kommer impulser ha skickats till dina muskler = SPRING!! Din kropp kommer att spruta ut adrenalin i alla delar för att du ska springa så snabbt som möjligt. FLY.


Beroendet sitter i samma del av hjärnan. Och den är fast övertygad om, fysiskt kopplad på så sätt att den tror att du kommer att dö om du inte får det du är beroende av. Därför går det inte att terapera bort ett beroende. Du behöver nya fräscha kopplingar i hjärnan som för över din hjärnas programmering till ett liv utan din drog. Det är alltså långt mycket mer konkret än något så abstrakt som karaktär. För att nå dit behövs verktyg, nätverk, förebilder. Jag har precis börjat hitta mina.

 

Förlåt Gunilla för mitt tilltag... men det var så bra skrivet att jag inte vill riskera att det går förlorat!!



...

Av nelliesmamma - 6 december 2010 17:30


Ok, jag har SKITATRÅKIGT, måste ställa in träningen IGEN för att Mats måste jobba över. Det är mycket synd om honom som måste jobba, men det är LITE synd om MEJ oxå faktiskt!!!


På fredag är det julbord med JOBBET, alltså det jobbet som jag får när jag är färdig trafiklärare. Anne och Magnus bjuder flott på Guö värdshus. Både Mats och jag ska dit!! Men vad ska jag ha på mej tycker du?


HANNA!!! Nu ska jag inte ha mina finaste joggingbyxor på mej. Fattar du??   


*

Nummer 1


  


****************

Nummer 2


  


********************

Nummer 3


  


*********************

Nummer 4


  



******************

Nummer 5


  



OKEJ?? In och rösta på omröstningen!! Finns i kolumnen till höger!


...

Av nelliesmamma - 4 december 2010 09:47


Det var inte LÄNGE sen som jag var ute i skogen och det såg ut såhär!!!


  


Det var SÅÅ mysigt och det krasade under fötterna när jag gick i alla löven.


Men hoppsan så blev det SÅHÄR istället!!


  


Och TOLKA är så ROLIGT!!



Och när det är snö ute så ser man om man har fått besök av nån... Här har tex kaninen haft besök!!


  


Hihihi...det bor en skata i närheten. Han brukar vittja katternas matskålar på altanen. Nu äter katterna inne, så han kollar väl vad kaninen kan tänkas lämna efter sig!!


Det finns bara ett problem med snö, och det är när man ska köra bil!! Ja , JAG kan ju köra försiktigt och så - men hur är det med alla andra? JAG har inte kört i diket, men MÅNGA andra har gjort det. Håller tummarna att ingen kör på MEJ!!


   


TIPS: När vägen ser ut såhär bör man anpassa farten så man inte kör i diket eller krockar med nån man möter...


Just det, det var en sak till som var rolig på TOOLS nu i veckan....


  


En poet har varit på toaletten och satt upp den här fina dikten!!

Av nelliesmamma - 1 december 2010 21:51


Ja, Marcus ringde igår och ville att jag skulle komma in och hjälpa till lite. Hjälpa till??


Marianne står i kassan med en kund, kunden frågar efter bilsnöskyffel.


"Finns på lagret säger jag" samtidigt som jag klampar iväg för att hämta en.


På vägen ut till lagret ringer min telefon. (Om det ringer i den så har det ringt i alla andras telefoner först och ingen av dem har haft tid att svara) Eftersom jag ligger långt bak i telefonsvararlistan så kände jag mej tvungen att svara. Vafan, ska man inte kunna prata i telefon och GÅ samtidigt kanske??


"Jag söker Peter" säger kunden i telefonen.


"Jaha, dröj lite så ska jag koppla dej" Men sen kom jag på att han kanske inte är inne i butiken, så jag viker av för att kolla hans kontor. Ingen där. " Han är inte inne i butiken, du får söka honom på mobiltelefonen" sa jag.


"Nä, du kan skriva upp att jag behöver vikt, ursprungsland och tulldeklarationsnummer på den där fatspillsmattan som jag ska lägga order på"


"Ok, vad heter du, vart ringer du från och vilken artikel gäller det"?


Sen rusade jag ut i butiken igen och då blev jag haffad av en dam som behövde en prisuppgift på en julstjärna. Jag tog stjärnan och gick till kassan. Där stod Marianne och en kund och väntade på att jag skulle komma med en bilsnöskyffel.


Hahahaha!!!

 

Jag bara döööör av skratt och fick såklart be kunden om ursäkt!!


Som tur väl var så var det inte vår mest stressade kund för dagen, hon förstod mycket väl hur det hade gått till. Det hände henne FLERA gånger om dagen sa hon. Jag tycker det var fint av henne....


Resten av dagen gick som på räls, men jag är MYCKET trött i huvvet och i mina fötter!!


...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28 29 30 31
<<< December 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Nelliesmammas gästbok


Skapa flashcards