Nelliesmamma

Alla inlägg under november 2009

Av nelliesmamma - 17 november 2009 11:01


Ibland undrar jag om jag skulle döpa om den här bloggen till handbollsbloggen, eller träningsdagboken eller nåt annat... Men va fan, jag är ju Nellies mamma oavsett om jag spelar handboll, gnäller på saker som inte är som JAG vill eller annat skvaller och skit som jag fyller den här bloggen med!!!


Men NU ska det handla om Nellie i alla fall.


Var tredje månad har vi utvärdering på mosippan. Då kommer dagmamma, förskolelärare, specialpedagog, assistent, rektor, Mats och jag dit. Det är VÄLDIGT bra med de där mötena, för man kan snacka ihop sig om vad man ska träna extra på hemma. Man får lite mer kläm på hur Nellie fungerar med barnen NU, för det är S-T-O-R skillnad på Nellie NU och för tre månader sen- när vi sågs sist!!! Är det nån som kommer ihåg- skit samma jag berättar igen.


  

Och kolla brillorna på tuffingen!!!


Nellies assistent skulle börja läsa, DESSUTOM var hon gravid så det fanns inte utrymme för att kombinera skola och arbete som Nellies assistent. Personalen på Mosippan tyckte det var jättejobbigt att ha Nellie i verksamheten utan assistent för hon kräver trots allt extra hjälp med nästan allting!! Deras förslag var att flytta Nellie till dagis för där kunde man anställa nån på heltid till Nellie och det skulle vara det bästa för henne. Jag skrek rakt ut- Nellie ska INTE flytta till nåt dagis.... Som en barnunge protesterade jag, jag kunde inte sätta ord på varför först.. Men jag fick ju ett möte med rektor på tu man hand och då fann jag orden...


Nellie fungerar i sin nuvarande miljö, hon ska inte byta lokal, personal och ALLA kompisar i den situation som råder NU. Hon ska fortsätta där hon ÄR för det är det som har gett så stora framsteg hittills!!


Rektor lyssnade och glad är jag för det! För som tur väl var så har vi ju fått en ny assistent!! Och tro det eller ej, men om det inte är bättre så är det i alla fall MINST lika bra som med den gamla assistenten. Så på mötet igår kunde vi bara konstatera att vi är på rätt väg. Vi ska inte ändra på NÅNTING vad gäller just Nellie!!!


Men specialpedagogen nämnde nåt som ALLA småbarnsföräldrar kan ha i åtanke. Nämligen att man ska använda pronomen JAG, DU, MIN, DIN och så vidare. Det är så himla lätt att man fastnar i: Kan du ge den till mamma? Vill Nellie ha mjölk till maten?? SÅÅÅÅ


Från och med idag använder vi JAG, DU, MIN, DIN till Nellie. Får se hur bra det går..vi får nog hjälpas åt att komma ihåg!! Fula ovanor är svåra att bryta!!!


Igår såg jag nåt som gjorde mej helt VARM inombords, det så så gulligt ut...kolla!!!


  


Mitt bland Mats och mina alla skor stog de här små rosa med hjärtan överallt. ÅÅÅh,  vad gulligt det ser ut med de små skorna!!


Ikväll blir det Hästö -P96 och BADMINTON!!!



...

Av nelliesmamma - 16 november 2009 12:43


Hahaha, jag lättar ju inte från marken.

Jag har inte koll på vad jag har för skytt mot mej på kanten, jag är därmed inte förberedd nog!!

Slutligen ska jag sluta tänka och koppla på autopiloten. Nu räcker det med spända nerver. Jag kan.


Ang matchen igår så fick jag ett totalbryt och SKREK och SVOR åt ALLA i mitt lag. Jag har aldrig varit så arg på en handbollsmatch i hela mitt liv!!!! SNABBT UT MED BOLLEN skriker dom 107 gånger på matchen. EN jag säger EN gång så står en spelare på mittpunkten och väntar på ett avkast. Då har jag haft ett friläge emot mej som gjort att jag efter min satsning är ungefär ute på "fyrameterslinjen", bollen har dessutom trasslat in sig i nätet och jag skyndar och skyndar men bollen vill inte lossna. ALLA andra gånger, jag säger ALLA andra gånger kastar jag till en spelare som inte är i NÄRHETEN av mittpunkten...


Sen att jag blev lite desorienterad av att få en boll MITT I PLYTET..då tog det lite tid att få ut bollen. Det var då det brast... jag har aldrig svurit så mycket på en match nån gång i hela mitt liv. Och framförallt inte till mina egna. Men den gången förtjänade de varenda ord.


Två gånger skriker hela bänken och alla spelare att jag ska göra utkast. Den ena gången står jag så långt ner i struten jag kan komma, MED RYGGEN MOT PLANEN. Jag har med andra ord NOLL förutsättningar för att lyckas med det utkastet i tid. Den andra gången står jag mycket nära målgårdslinjen och har T-R-E spelare bara en meter utanför- vilken innebär att om jag kastar så har de guldläge att få en gratischans... Jag kastar med andra ord INTE bollen.


De gånger som jag H-A-R chans att kasta är det inte en jävel som springer på kontring...hahaha, skulle jag skrika och gapa och tjata på mina kamrater då eller??? Nej, jag UTGÅR ifrån att alla gör sitt yttersta i varje given situation, precis som jag själv alltid försöker göra.


Igår kändes det fördjävligt... det kändes som om vi inte hade nåt spel. Jag kände mej konstig i kroppen, det kändes inte som försvaret och jag samarbetade för fem öre...


Idag har jag tittat på matchen och vi har INTE dåligt spel.

Jag har INTE dåligt samarbete med försvaret.


Vi har svårt att sätta våra lägen, det är allt. Det betyder att vi fortsatt är på rätt väg och att vi ska jobba vidare med det vi har. Ikväll träning och jag är TAGGAD!!


Kört en timme på X-trainern medan jag tittade på matchen... känns skönt i benen!!


...

Av nelliesmamma - 15 november 2009 08:57


Hahaha, mitt mål med minus fem kilo (totalt 15 då) till jul ser ut att kunna uppnås!!


Idag minus 11,7 kg!!! Jaaaaa!! Nästan 12 juh!!!


Fick en sån där ljuvlig vinnarkänsla i kroppen...Kristianstad BEWARE!!!!

..

Av nelliesmamma - 14 november 2009 09:28


Ja, vad ska man säga?? Två månader av vila har satt sina spår!!!


I vanliga fall programmerar jag min hjärna efter vissa givna regler som bara jag känner till...


IDAG tex hade jag programmerat in samling 09.00 vid Rosenholm för att Hästö P-96 skulle spela i Karlshamn kl 10.30...


Jag var på Rosenholm kl 09.00, men jag var ENSAM!?? Varför??


Jag ringde Kenneth och det visade sig att vi ska samlas 09.30Angöringen IMORRON för de spelar kl 11.30 i Karlshamn.


Alltså programmeringen i sig är det inget fel på egentligen, och jag fattar inte hur det kunde bli så FEEEL??


Jag hade laddat med info om att jag KUNDE följa med, det innebar match LÖRDAG. (spelar själv imorron)

Jag frågade Kenneth om samlingen var kl 09.00 vid Rosenholm och han sa JA. (han vet inte att han sagt det)


Påminner STARKT om det missödet när jag glömde LÄMNA Nellie på dagis för inte så länge sen... jag trodde det var LÖRDAG!!! Ah, jag kan inte annat än skratta åt det- vad ska man annars göra???


Näää, jag börjar jobba nästa torsdag och det känns bra att hjärnan kopplas på så här nån månad innan skolan börjar. För jag bara UTGÅR ifrån att jag kommer in. Jag är behörig och har gjort körtestet, jag har skickat in i tid och mitt personliga brev kan ingen säga annat än att det var fulländat. ;) Skolan har förlängt ansökningstiden till 4 november, det tolkar jag som att de inte har tillräckligt många sökande så.... jag räknar kallt med att jag kommer in.

Av nelliesmamma - 11 november 2009 16:37


JAAAA!! Jag har en överraskning till brudarna på träningen ikväll!! Här kommer en ledtråd:



  




...

Av nelliesmamma - 11 november 2009 15:35


Ja, Mats fick ju inte ta stygnen på utsatt datum- utan en hel vecka senare. TROTS det så hade det inte läkt ordentligt. Nu skulle han börja jobba imorron men det går ju inte när såret ser ut som det gör!! Försökte tvätta igår och göra fint, men vafan. Jobba imorron?? Nej, in till lasarettet igen och blev sjukskriven TVÅ VECKOR TILL!! Arma människa. Han mådde så jävla dåligt innan...hur ska det bli NU???


  


Ja, så här såg det ut nysytt, men nu ser det värre ut vill jag lova!!


Nellie har börjat hosta och det, hoppas hoppas hon håller sig frisk!! Tänk om hon blir sjuk nu när jag ska börja jobba och allting!! Hade inte det varit typiskt?? Hahaha, men Mats är ju hemma iaf två veckor till så det är förhoppningsvis lugnt!!


Snart till träning. Idag blir det troligtvis inte MYCKET gjort - vi ska bla kolla Dalhemsmatchen tillsammans. Blir väl lite teknikträning för oss som kommer ikväll. B-laget spelar i Växjö ikväll, första förlusten???? Ingen aning om hur vassa Växjö är i år -de är ju obesegrade men har å andra sidan bara spelat mot Flottan och Karlshamn som har BARA förluster...


Aja, jag håller tummarna i alla fall!!


Jag har kört MAQ idag igen och VILKEN SKILLNAD I RYGGEN jag tror jag dööör. Det är som natt och dag!! Mer MAQ så kommer ryggen igen och mitt spel kanske oxå hittar tillbaka??  Idag ska jag köra stenhårt på allt som rör sig, räkna med det!! Hahahaa



...

Av nelliesmamma - 10 november 2009 08:53


Ja, det var såklart att ta i, men sån är jag!! Vi hittade äntligen en mössa som passar igår! Och den var FIIIN med hjärtan på och allt!


  


*gillar*


Nu har jag fått lite annat att göra som mamma, och det är spännande, utmanande, jobbigt, roligt och ibland tröttsamt!!!


Nellie har fått en egen vilja som hon uttrycker STÄNDIGT och JÄMT!!  Alla "normala" barn börjar väl redan i tvåårsåldern och vi har väntat, väntat, hjälp, väntat, väntat, hjälpt och V-I-P-S!! så stod vi där i affären med en unge som VÄGRADE lämna leksaksavdelningen!! Hahahahaaaaa, hon skulle bara veta hur nervös jag blev - hur fan ska vi lösa det här nu då?? Man har ju ingen lust att ha en tjutande unge med sig i affären!!


Men SÅKLART klarade vi det galant, jag hängde med henne och visade hur IMPONERAD jag var av alla fina leksaker och sen försökte jag finta henne att kolla på saker som låg längre och längre mot grönsaksdisken- matavdelningen börjar ju där på Maxi... och titta HÄÄÄR vad jag hittade - nu ska vi handla mat Nellie!!! Hon var inte SÅÅÅ begeistrad, men som tur var så var vi TVÅ och Mats lyfte upp henne på axlarna -sen gick det galant!! Eeeeh, hur ska jag göra när jag är själv?? Orkar inte bära henne på axlarna...hahaha....jo, det gör jag!!! Skämt åsido... finns det nåt värre än skrikande ungar på mataffären?? Jag tycker inte det!!


När vi kom hem så skulle jag föreviga mössan.... det brukar bara va att säga till Nellie att stå still, mamma ska ta kort. Tjena... hon stog inte still i en hel sekund, så de första bilderna såg ut så här...


  


OK, en halv suddig Nellie, det är inte illa! Men jag har fortfarande TÅLAMOD, något som jag hoppas ha en uppdämd sjö av i framtiden så jag fick till den här oxå...


  


Körde gymmet för ryggen igår och det känns så tiotusen gånger bättre idag alltså!! Måste gymma MINST två gånger i veckan och det har jag INTE gjort!! Hur ska jag få in både ett ytterligare gympass OCH ett badmintonpass i veckan?? Omöjligt!!


Ska se om inte Flaxe och jag kan åka en halvtimme tidigare till träningen så kan man ta det då!!


Ska iaf ta och prova badminton på tisdagar..på Mats begäran och förslag...haha får se hur länge det funkar..


Måndag  handboll

Tisdag    Hästö P-96 och badminton

Onsdag   handboll

Torsdag  handboll


Lördag/Söndag handbollsmatch

Lördag/Söndag gymmet


Nääää... inte FLER pass, måste bli effektivare på de pass som jag redan har!! Jag är ju faktiskt bara en div 2 spelare som INTE har några ambitioner att klättra uppåt!!


...




































Av nelliesmamma - 9 november 2009 14:05


Förra helgen när vi spelade i Helsingborg och förlorade så pinsamt mot O/V så mötte jag ju en bekant!!!


  


Emma med hennes lilla Liam, och han var MYCKET liten!! Haha, till och med mindre än Nellie faktiskt!! Det var ju alltid NÅGOT roligt med den Helsingborgsresan i alla fall. Den där Emma, henne skulle vi ha i försvaret tillsammans med Gela, hahaha, då är det VERKLIGEN "nästa kassa tack"!!!


Aja, jag klagar INTE på vårt försvar- bara drar mig till minnes denna unga dams inställning på planen, oslagbar!!!


Sen har jag klippt hunden idag. Inte bra med dålig rygg...krypa omkring på golvet och stå som en märla böjd över hunden... Så vi fick göra om rumsbordet till trimbord!! Det blev kanoners!!


  


Helt otroligt att han hoppade upp på bordet helt frivilligt!! Och Mats lyckades laga trimsaxen, så IMORRON ska jag klippa huvud, öron och magtrakten!! Sen blir han som utställningsskick!! Hahaha eller inte...


Faktum är att under själva klippningen låg Mats i soffan och kopplade av tillsammans med en annan fyrbent kompis...


  


Men sen kom han på fötter och skötte ALL städning...det blir lite hår när man "måste" klippa och borsta hunden inne alltså...


...





































Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4 5
6
7 8
9 10 11
12
13
14 15
16 17 18
19
20 21
22
23
24
25
26
27 28 29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Nelliesmammas gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards